Årets eminente jury!

Det å plukke ut juryen er alltid en av de viktigste jobbene vi gjør. Juryen skal ha en bred genredekning, være erfarne profesjonelle mennesker med god teft for ny musikk og forståelse for utviklingspotensiale, kvalitet og teknisk fremføring og låtmessig kvalitet. Det er mye som står på spill for bandene som deltar og derfor skal jurymedlemmene være mennesker som tar dette på alvor. Juryen for 2009 er…….

Josefin Winther

rokken-i-volda
Josefin Winther live i Volda

Hun hadde sin første spillejobb som 16-åring som support for Sissy Wish. Tre måneder senere kom Josefin på 3. plass i Eggstockfestivalen og vant publikumsprisen.  Etter dette spilte Winther mye rundt omkring, og vant blant annet Bergensfinalen i ZOOM 05.  Hun fikk platekontrakt med Your Favourite Music og ga ut en EP i 2006 og spilte etter dette rundt om i Norge. Josefin ga jeg ut debutalbumet sBe Proud or Stay Out of It i 2008 som fikk svært gode kritikker i Norge, og del radiospilling.   Hun har spilt på festival i tyskland to år på rad, på Club Larm og holdt mer enn 100 konserter.  Josefin Winther slipper i disse dager singelen The Size of the Dog hos Geir Luedys plateselskap Your Favorite Music.

Chris Wareing  

image0012

 

Chris Wareing startet PAPPAS! Management & Booking i august 2006, etter å ha sette og møtt det norske bandet SYME i Stavanger. To og et halvt år senere hadde SYME gitt ut EP en Modern Love og turnert i Nord amerikato ganger inkludert opptredener på CMJ i New York og South by South West festivalen i Texas. Det tidligere SYME sideprosjektet Casiokids er i dag signert på et av verdens mest credible indie labelene; Moshi Moshi Records  og har gitt ut den aller første pop singelen sunget på norsk i England. Casiokids har også spilt over 60 konserter i løpet av de tre første månedene i i 2009 over hele Europa og Nord Amerika. Chris er i dag en del av den bergensbaserte management konstellasjonen MADE Music, som representerer noen av de aller mest spennende nye norske artistene som Ida Maria, Casiokids, The New Wine, The Alexandria Quartet, Fjorden baby, Lars Vaular, Ingeborg Selnes, John Olav Nilsen og Gjengen og Mange Smichdt (SE).

 

Linn Achre Tveit
linn-achre-tveit

Linn debuterte på scenen som 14 åring med å synge Danzig på skoleballet hjemme i Stavanger. Etter dette har hun spilt i metal- og rockeband. Linn begynte som vokalist og tekstforfatter i metalbandet Dismal Euphony i 1994 som sekstenåring og bandet ble signert på Napalm Records der hun var med på 3 utgivelser; Spellbound, Soria Moria Slott og Autumn Leaves. I 1997 var Linn med på å starte  det 80-talls trash inspirerte bandet Desspo. Samtidig gjorde hun enkelte sessionvokaljobber for blant andre punjkbandet Haggis og Dead Can Dance- inspirert Eridu og koret med Enslaved i deres Rammsteincover av Sonne på Garage. I tillegg har Linn gjort jobber som låtskriving og vokalarbeid for designer Tove Fagerlands kritikerroste show og utstillinger i Stavanger, Oslo og Trondheim. I 2002 flyttet Linn til Bergen og startet heavy metallbandet Cat Call sammen Nicola Trier. Cat Call spilte blant annet på Enslaved sin 15 års dagsmarkering med påfølgende jublende kritikk på HeavyMetal.no Cat call har og blitt spilt en del på Pyro på P3. I 2005 debuterte hun på det årlige arrangerementetpå Hulen, Den Store Heavy Metal Festen, og har vært et årlig innslag siden. I 2008 ble Linn vokalist i Dug Out som spesialiserer seg på rock og metal coverlåter fra 70 tallet som Deep Purple, Uriah Heep og Led Zeppelin der hun spiller med bl.a. Sam Fossbakk – tidligere El-Regn gitarist. Linn er også vokalist i dansebandet Kinky Danielssons og har gjort koringsarbeid for Burbon Flame på låten «Six feet under» i 2008.